Prom | Special Occasion Inspired Make up

Матурите се веќе прикрај можеби и веќе доцнам со постот, ама летно време сите имаме повеќе прослави па можеби постов некогаш ќе ви биде од корист.
Денес ви спремив еден многу лесен ама сепак гламурозен мејкап изглед. Користев продукти само од брендот Rimmel, нивните производи се со пристапни цени ама сепак нудат одличен квалитет. Посебно би сакала да ја пофалам нивната течна пудра Lasting Finnish која што ми е омилена во последен период и секако следи посебна објава за истата.
Исто така и палетата за контурирање е одлична особено хајлајтерот е баш впечатлив и дава сличен ефект како The Balm Mary Loumanizer.

На очите прво нанесов од посветлите мат нијанси само на надворешниот дел на окото, потоа нанесов од потемните. Секогаш кога се шминкате прво нанесете посветли нијанси потоа добро изблендајте ги потемните. На капакот нанесов од третата нијанса розево златна, и од хајлајтерот од палетата за контурирање. Со тушот извлечете по драматчна линија особено ако нанесете плус вештачки трепки. Јас избрав водоотпорна маскара затоа што ми е попрактична кога се работи за шминка која што треба да ми трае подолго.

На лието прво нанесов од фиксаторот потоа од двете течни пудри и сето тоа го фиксирав со камена пудра. Потоа за контурирање ја искористив новата палета на Римел, истата може да се користи и на очите.

На усните користев светло кафеав кармин со розев подтон, ама со оваа комбинација на бои можете да експериментирате и со други нијанси. Имам природно дебели веѓи па веѓите само малку истакнав со моливче една нијанса потемна од мојата природна боја.











Користени Производи:

Rimmel Lasting Finish Foundation 200 Soft Beige
Rimmel Lasting Finish Powder Soft Beige
Rimmel Perfect Match 102 Light Beige
Rimmel Fix & Go
Rimmel Sculpting Palette  Coral Glow
Rimmel Brow Pencil - Medium
Rimmel Magnif'Eye - London Nudes Calling
Rimmel Scandal Eyes Reloaded Waterproof Mascara
Rimmel Mat Eye Liner
Rimmel Matte Lipstick 700 Trendsetter



Previous
Next Post »
Thanks for your comment